Susreti i natjecanja mladih fizičara Hrvatske

Hrvatsko fizikalno društvo uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja svake godine organiziraja natjecanja i susrete učenika osnovnih i srednjih škola, od školske, preko općinske/gradske i županijske do državne razine. Voditelj projekta je prof. dr. sc. Krešo Zadro.
više...


Ljetna škola mladih fizičara

Svake godine, uz financijsku potporu Ministarstva znanosti obrazovanja i športa i prikupljenih donacija, HFD organizira ljetnu školu mladih fizičara. Polaznici su učenici koji su osvojili nagrade na Državnom natjecanju iz fizike te učenici-gosti iz inozemstva. Voditelj škole je doc. dr. sc. Nikola Poljak.
više...E-škola

E-škola je jedna od aktivnosti HFD-a koja ima za cilj unapređenje nastave fizike u srednjim i osnovnim školama. Cilj e-škole je da uz pomoć Interneta i raznih mrežnih servisa, učenicima koji pokazuju poseban interes za fiziku, pomogne u njihovom kreativnom iskoraku u svijet nepoznatog. Voditelj škole je dr. sc. Ivica Aviani.
više...


Radna grupa Žene u fizici"

Prema uputama Europskog fizikalnog društva 2.6.2003. osnovana je grupa "Žene u fizici". Svrha postojanja ovakvih grupa potaknuta je činjenicom da je broj znanstvenica u fizici u svim zemljama vrlo mali (ispod 15%) te se predlaže pronalaženje mogućnosti kako bi se udio žena u fizici povećao.
Članovi grupe su:
Doc. dr. sc. Vernesa Smolčić, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
Doc. dr. sc. Dijana Dominis Prester, Sveučilište u Rijeci, Odjel za fiziku, Rijeka
Dr. sc. Ana Babić, Institu Ruđer Bošković, Zagreb
više...