XIV. HRVATSKI SIMPOZIJ O NASTAVI FIZIKE
Četrnaesti tradicionalni hrvatski simpozij o nastavi fizike održat će se u Zadru od 23. do 25. travnja 2019. godine. Za više informacija posjetite stranicu http://www.hfd.hr/hsnf2019/.

POZIV ZA SKUPŠTINU

KANDIDACIJSKE LISTE UPRAVNOG ODBORA HFD-a
za čelne, upravne i nadzorne dužnosti HFD-a u idućem dvogodišnjem mandatu

Predavanje, T. Ban:
LASERIMA DO NOBELOVE NAGRADE

Izborna skupština Hrvatskog fizikalnog društva će se održati u ponedjeljak 17. prosinca 2018. godine, s početkom u 18:00 sati, u dvorani 008, Fizički odsjek, Bijenička cesta 32, Zagreb, sa sljedećim dnevnim redom:

1. Konstituiranje Skupštine (izbor zapisničara i ovjerovitelja zapisnika)
2. Izvješce o radu HFD-a u 2018. godini
3. Financijsko izvješće
4. Izvješće Nadzornog odbora
5. Izvješće Suda časti
6. Dodjela priznanja i zahvala
7. Razrješenje dosadašnjeg i biranje novog vodstva HFD-a
8. Predavanje dr. sc. Ticijane Ban povodom Nobelove nagrade iz fizike za 2018. godinu:
    “Laserima do Nobelove nagrade"
9. Razno

Prema novom Statutu, ove će se godine omogućiti i elektroničko glasovanje za novo vodstvo HFD-a, a koje će započeti u ponedjeljak 26.11.2018. posebnim pozivom svima čiji članski podaci sadrže osobnu elektroničku adresu. Stoga vas molimo da nadopunite svoje podatke putem članskih stranica, kako biste mogli glasovati. Tjedan dana prije Skupštine ćemo poslati i podsjetnik za sve koji ne budu glasovali do tada. Svi koji ne glasuju elektronički moći će glasovati na Skupštini kao i uvijek.
Dodite na Izbornu skupštinu i ako ste glasovali elektronicki, kako biste sudjelovali u raspravama i doprinijeli kvorumu.
Po završetku Skupštine bit će priređen domjenak.
Materijali vezani uz predstojeću Izbornu skupštinu bit će dostupni na ovim stranicama i nadopunjavat će se po potrebi.

Srdačno,

Prof. dr. sc. Denis Sunko,
predsjednik HFD-aUpravni odbor Hrvatskog fizikalnog društva najavljuje Izbornu skupštinu u tjednu od 17. do 21. prosinca 2018. Točan datum bit će objavljen naknadno.
Upravni odbor poziva sve koji to žele da najkasnije tri tjedna od ove objave, a to je srijeda 14. studenog 2018., dostave kandidature za upravna tijela društva u skladu sa Statutom.
Upravni će odbor objaviti svoje prijedloge upravnih tijela društva zajedno sa svim pristiglim valjanim alternativnim prijedlozima na ovim stranicama najkasnije tri tjedna prije početka Skupštine.
Kandidature pošaljite na e-mail adresu tajnik@hfd.hr.
Sa štovanjem,
prof. dr. sc. Denis Sunko, predsjednik HFD-a11. znanstveni sastanak Hrvatskog fizikalnog društva održat će se u u Belom Manastiru od 3. do 5. listopada 2018. godine. Detalje pogledajte na stranicama SASTANKA.

POSTERGODIŠNJA SKUPŠTINA
Hrvatskog fizikalnog društva održat će se u utorak, 19. prosinca 2017. godine, s početkom u 17:30 sati, u zgradi Fizičkog odsjeka, Bijenička 32, Zagreb.

Poziv - Dnevni red
Prijedlog izmjena Statuta HFD-a
Predavanje
V. Jelić: GRAVITACIJSKI VALOVI - NOVA ERA ISTRAŽIVANJA U ASTROFIZICI

SNIMKA SJEDNICENOBELOVA NAGRADA ZA FIZIKU ZA 2017. GODINU
Nobelovu nagradu za fiziku za 2017. godinu podijelili su Rainer Weiss
te Barry C. Barish i Kip S. Thorne "for decisive contributions to the LIGO detector and the observation of gravitational waves".10. znanstveni sastanak Hrvatskog fizikalnog društva održat će se u u Baškoj na otoku Krku od 11. do 13. listopada 2017. godine. Detalje pogledajte na stranicama SASTANKA.