Institut Ruđer Bošković raspisao je NATJEČAJ za popunu znanstvenih, suradničkih stručnih radnih mjesta.
TEKST NATJEČAJA


Hrvatsko fizikalno društvo, organizator 41. međunarodne fizičke olimpijade (Zagreb, 17. - 25. srpanj 2010.) traži osobu za rad u tajništvu ovog skupa na određeno vrijeme (prosinac 2009. – rujan 2010.).
Detalje o uvjetima prijave pročitajte OVDJE.

GODIŠNJA SKUPŠTINA
Hrvatskog   fizikalnog   društva   održat  će  se  u  ponedjeljak,
30. studenog 2009. godine, s početkom u 18:30 sati, u zgradi Fizičkog odsjeka, Bijenička 32, Zagreb.


Poziv - Dnevni red
Prijedlog Upravnog odbora HFD-a
za razrješenje dosadašnjih i izbor novih članova Upravnog odbora HFD-a.
Predavanje:
E. Tutiš: SVJETLOST KAO PODATAK I PODATAK KAO SVJETLOST
- Nobelova nagrada za fiziku za 2009. godinu -

Prijenos uživo


UNESCO - L'ORÉAL objavio je natječaj za međunarodne istraživačke stipendije za mlade znanstvenice za 2010. godinu. Detalje o prijavi na natječaj možete naći na stranicama MZOŠ-a.
Rok za prijavu je 30. listopada 2009.


HRVATSKA EKIPA OSVOJILA BRONČANU MEDALJU
NA MEĐUNARODNOM TURNIRU MLADIH FIZIČARA    Mediji:
    Index.hr
    HRT

Hrvatski srednjoškolci osvojili su brončanu medalju na Međunarodnom turniru mladih fizičara koji se od 21. do 28. srpnja održavao u kineskom gradu Tianjinu. Na Turniru su sudjelovale ekipe iz 27 zemalja svijeta, a Hrvatska brončana ekipa bila je u sastavu: Petra Vučković (Gimnazija Lucijana Vranjanina, Zagreb),
Lora Grbanović (Gimnazija Bjelovar),
Dino Šantl (Tehnička, industrijska i obrtnička škola Čakovec),
Dino Halusek i
Krunoslav Laljek (Elektrostrojarska škola Varaždin).
Učenike su pratili voditelji Lidia Šarić (Gimnazija Bjelovar) i Damir Kliček (Elektrostrojarska škola Varaždin) te Krešo Zadro (PMF, Zagreb), član Izvršnog odbora Turnira.
Izbor hrvatske ekipe i njezino sudjelovanje na Turniru organiziralo je Hrvatsko fizikalno društvo.
Čestitke:
Ministar
Državni tajnik

Mediji:
Index.hr
HRT

HRVATSKI UČENICI OSVOJILI DVIJE BRONČANE MEDALJE NA MEĐUNARODNOJ FIZIČKOJ OLIMPIJADI
Na 40. međunarodnoj fizičkoj olimpijadi (12. - 19. srpanj 2009., Merida, Yucatan, Meksiko), brončane medalje osvojilo je dvoje hrvatskih srednjoškolaca: Veronika Sunko i Petar Mlinarić, a Ljudevit Palle dobio je posebnu pohvalu. Osim njih iz Hrvatske su još uspješno sudjelovali Borna Vukadinović i Vilim Štih. Voditelji ekipe bili su Krešo Zadro i Nikolina Novosel (PMF, Zagreb). Sudjelovanje srednjoškolaca na olimpijadi organizira HFD uz financijsku potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.
Hrvatska je domaćin iduće 41. olimpijade, koja će se održati od 17. - 25. srpnja 2010. u Zagrebu.


ZAJEDNIČKI SEMINAR INSTITUTA ZA FIZIKU
I HRVATSKOG FIZIKALNOG DRUŠTVA

U utorak, 20. listopada 2009, u 11:00 sati, na Institutu za fiziku, prof. Armando Bazzani održat će predavanje pod naslovom
Understanding and modelling individual mobility.


STRUČNI SKUP ZA UČITELJE I NASTAVNIKE FIZIKE
povodom 60-te obljetnice izlaženja Matematičko-fizičkog lista

održat će se 25. rujna 2009. na Institutu za fiziku u Zagrebu.
Skup organiziraju Matematičko-fizički list i Hrvatsko fizikalno društvo, a suorganizatori su Agencija za odgoj i obrazovanje, Institut za fiziku, Fizički odsjek PMF-a i Institut Ruđer Bošković.


6. znanstveni sastanak HFD-a
održat će se u Primoštenu, od 8. do 11. listopada 2009. godine. Sve informacije o skupu i postupku prijave možete naći na stranicama www.hfd.hr/zs.Hrvatsko fizikalno društvo, organizator 41. međunarodne fizičke olimpijade (Zagreb, 17. - 25. srpanj 2010.) traži osobu za rad u tajništvu ovog skupa na određeno vrijeme (rujan 2009. – kolovoz 2010.).
Detalje o uvjetima prijave pročitajte OVDJE.


Hrvatska je domaćin 24. međunarodne konferencije studenata fizike - ICPS2009, koja će se održati u Splitu od 10. do 18. kolovoza 2009. Konferenciju organizira Studentska sekcija Hrvatskog fizikalnog društva.


Spring Workshop for Young Researchers održat će se od 9. do 17. svibnja 2009. u Poznanu, Adam Mickiewicz University, Poljska.
Detalji o prijavi sudjelovanja.


Susreti i natjecanja mladih fizičara
U tijeku su županijska natjecanja mladih hrvatskih fizičara.
Državno natjecanje ove godine održat će se u Vukovaru od
3. do 6. svibnja.
Sve informacije vezane uz natjecanje možete pratiti na stranicama natjecanja.hfd.hr.OBAVIJEST ČLANOVIMA HRVATSKOG FIZIKALOG DRUŠTVA
Odlukom Upravnog odbora HFD-a iznos godišnje članarine povećan je na 100 kn. Pročitajte OBRAZLOŽENJE odluke.


Otvoreni dan Instituta za fiziku
I ove godine Institut za fiziku u Zagrebu otvara svoja vrata posjetiteljima. Otvoreni dan Instituta, koji će ove godine imati tematski naglasak "Fizika u pop-kulturi: zašto je neizbježna", bit će 27. ožujka 2009. Posjetitelji će moći obilaziti laboratorije, prisustvovati popularnim predavanjima i zanimljivim pokusima, te razgovarati sa znanstvenicima.
Saznajte više...Ovogodišnji Festival znanosti organizirat će se u Osijeku, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu u razdoblju od 20. do 25. travnja 2009.
U čast 200. godišnjice rođenja Charlesa Darwina (1809. – 1882.) tema je ovogodišnjega Festivala znanosti – evolucija.
Budući da je 2009. godina i Međunarodna godina astronomije, Festival znanosti će prigodno obilježiti godinu posvećenu astronomiji.Festival znanosti i British Council u suradnji s brojnim hrvatskim institucijama i pod pokroviteljstvom ministra znanosti, obrazovanja i športa, organiziraju Laboratorij slave, natjecanje u izlaganju znanstvenih tema koje mladim znanstvenicima i studentima prirodoznanstvenih i tehničkih fakulteta pruža mogućnost za komunikaciju i popularizaciju znanosti.
Prijavnice treba poslati prije početka prednatjecanja koja traju od 6. do 18. ožujka 2009.
INFORMACIJE O NATJECANJU
PRIJAVNICA ZA NATJECANJEMeđunarodni simpozij DARWIN 2009. održat će se u petak 20. veljače 2009., od 9 do 17.40 sati u u velikoj sjedničkoj dvorani HAZU, Zrinski trg 11, Zagreb.


Commission on Computational Physics (C20) IUPAP-a objavila je poziv za nominiranje kandidata za dodjeljivanje YOUNG SCIENTIST PRIZE u području računalne fizike.
POZIV ZA NOMINACIJE9. hrvatski simpozij o nastavi fizike održat će se od 16. - 18. travnja 2009. u Primoštenu.
STRANICE SIMPOZIJA


Prilog Hrvatskog fizikalnog društva javnoj raspravi o prijedlogu dokumenta Nacionalni okvirni kurikulum za predškolski odgoj i opće obvezno obrazovanje u osnovnoj i srednjoj školi možete pročitati OVDJE.HFD je pokrenuo AKCIJU ZA PROMJENU NASTAVNE NORME učitelja i nastavnika fizike u osnovnim i srednjim školama. Pismo upućeno Pregovaračkom odboru Vlade RH i MZOŠ-u možete pročitati OVDJE.
Dana 18. prosinca HFD je dobio slijedeći ODGOVOR MZOŠ-a vezan uz predložene promjene nastavne norme.
Ponovljeni upiti upućeni prof.dr.sc. D. Vican i g. Ž. Janjiću.


Sekcija za Primijenjenu i Industrijsku Fiziku (PIF) Hrvatskog fizikalnog društva održat će svoju I radionicu 12. siječnja 2009. u dvorani Mladena Paića, na Institutu za fiziku, Bijenička 46, Zagreb.
POZIV
POSTER
Rok za prijavu sudjelovanja/sažetaka je 9. siječnja 2009.


IUPAP - radna grupa Žene u fizici objavila je natječaj za financijsku pomoć za sudjelovanje na konferencijama.
TEKST NATJEČAJA.
Rok za prijavu je 15. veljače 2009.


Sveučilište u Zagrebu i Odbor za suradnju s hrvatskim sveučilištima i znanstvenim institutima Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti organiziraju okrugli stol o prijedlogu Nacionalnog okvirnog kurikuluma u okviru javne rasprave koja je otvorena do 31. siječnja 2009. godine.
Okrugli stol održat će se u ponedjeljak, 26. siječnja 2009. u 9.30 sati u auli Rektorata Sveucilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14.
POZIV


Sastanak Nastavne sekcije HFD-a, održat će se 27. siječnja 2009. u 19h, u velikoj predavaonici Fizičkog odsjeka PMF-a, Bijenička 32, Zagreb.
Tema sastanka je rasprava o Nacionalnom okvirnom kurikulumu za predškolski odgoj i opće obvezno obrazovanje u osnovnoj i srednjoj školi.
Uvodno izlaganje dat će akademik prof.dr.sc. Vladimir Paar, koji je sudjelovao u radu Vijeća za nacionalni kurikulum. Zaključci iz rasprave bit će poslani Vijeću za nacionalni kurikulum i Ministarstvu znanosti obrazovanja i športa, kao prilog javnoj raspravi o ovom dokumentu koja je otvorena do 31. siječnja 2009.
Pozivamo sve zainteresirane da dođu i sudjeluju u raspravi.


EPS je objavio poziv za nominiranje kandidata za dodjelu nagrade "Gero Thomas". Detalje o nagradi i postupku predlaganja kandidata procitajte OVDJE.
Krajnji rok za dostavu prijedloga je 15. siječanj 2009.


IZBORNA SKUPŠTINA HRVATSKOG FIZIKALNOG DRUŠTVA
održat će se u četvrtak, 11. prosinca 2008. godine, u 18 sati, u zgradi Fizike, Bijenička 32, Zagreb.

POZIV - DNEVNI RED

KANDIDACIJSKE LISTE UPRAVNOG ODBORA HFD-a
za čelne, upravne i nadzorne dužnosti HFD-a u idućem dvogodišnjem mandatu.

PREDAVANJE: I. Picek: OČARANOST SIMETRIJAMA
- pozadina ovogodišnje Nobelove nagrade za fiziku

PRIJENOS UŽIVO


NACIONALNI PROGRAM STIPENDIRANJA "ZA ŽENE U ZNANOSTI"
Naconalni program stipendiranja mladih i nadarenih znanstvenica u organizaciji L'OREAL-a ADRIA d.o.o. i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture nastavlja se i ove godine (Rok: 17. studeni 2008. godine do 24:00 h) . Natječaj se odnosi na sve kandidatkinje koje su u tijeku izrade doktorata (do 35 godine). Stipendije će biti dodijeljene kandidatkinjama, polaznicama doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, na završnom stupnju izrade doktorske disertacije. Detalje možete pronaci OVDJE.


NOBELOVA NAGRADA ZA FIZIKU ZA 2008.GODINU
Objavljeni su dobitnici Nobelove nagrade za fiziku za 2008.godinu.
ČESTITKA DRŽAVNOG TAJNIKA

HRVATSKI UČENICI OSVOJILI TRI BRONČANE MEDALJE NA MEĐUNARODNOJ FIZIČKOJ OLIMPIJADI
Na Međunarodnoj fizičkoj olimpijadi, koja se od 19. do 29. srpnja održavala u Hanoju (Vijetnam), brončane medalje osvojilo je i troje hrvatskih srednjoškolaca: Veronika Sunko, Petar Mlinarić i Nina Kamčev, a osim njih iz Hrvatske su još uspješno sudjelovali Tena Dubček i Jakša Markotić. Na olimpijadi je sudjelovalo 376 učenika iz 82 zemlje svijeta rješavajuci tri teorijska i dva eksperimentalna zadatka. Voditelji ekipe bili su Krešo Zadro i Damir Pajić s Prirodoslovno-matematickog fakulteta Sveucilišta u Zagrebu. Sudjelovanje srednjoškolaca na olimpijadi organizira Hrvatsko fizikalno društvo uz financijsku potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Ovogodišnja je olimpijada 39. po redu, a domaćin 41. olimpijade za dvije godine trebala bi biti Hrvatska.
.FIZIKA EKSPRES na Otvorenim danima CERN-a
Pročitajte članak o sudjelovanju Fizike ekspres na Otvorenim danima CERN-a, objavljen u CERN Bulletin.


OTVOREN JE KANDIDACIJSKI POSTUPAK ZA IZBOR NOVIH KANDIDATA ZA ČELNE, UPRAVNE I NADZORNE DUŽNOSTI U HFD-u u idućem dvogodišnjem mandatu. Pojedinosti o izbornoj proceduri i planovima za Izbornu skupštinu pogledajte OVDJE.

.


Međunarodna znanstvena radionica Frontiers in Complex Metallic Alloys CMA-Zagreb '08, održana je od 1. do 4. listopada 2008. na Institutu za fiziku u Zagrebu, u organizaciji European Network of Excellence Complex Metallic Alloys.


3rd IUPAP International Conference on Women in Physics održana je u Seulu, Koreja, od 8.do 10. listopada 2008.
Ovogodišnja Ljetna škola mladih fizičara održana je od 22. do 28. lipnja 2008. godine, u Malom Lošinju, na temu Fizikalni aspekti vode.
Pojedinosti možete pročitati na stranicama Ljetne škole.U časopisu Europhysics News objavljen je ČLANAK o 21. Međunarodnom turniru mladih fizičara koji je održan ove godine u Trogiru.Hrvatska je bila domaćin 21. Međunarodnog turnira mladih fizičara koji se održao od 21. do 28. svibnja 2008. godine u Trogiru. Turnir je organiziralo Hrvatsko fizikalno društvo u suranji s fizikalnim institucijama te uz potporu Ministarstva znanosti obrazovanja i športa RH.
više...U knjižnici Medveščak, Zagreb, Trg žrtava fašizma 7, do 1. kolovoza traje izložba TRAGOM HRVATSKIH FIZIČARA : 1110. - 1936. posvećena povijesti ideja, spoznaja i otkrica hrvatskih fizičara. Informacije o izložbi pogledajte na stranicama KNJIŽNICE MEDVEŠČAK.14th General Conference of the European Physical Society održat će se u okviru 22nd General Conference of Condensed Matter Division, na Sveučilištu "La Sapienza", u Rimu, Italija, od 25. do 29. kolovoza 2008.Obavijest Veleposlanstva Kanade u RH o stipendijama za ljetni tečaj za učenike srednjih škola (mlade fizičare) i nastavnike fizike
Perimeter – Institut za teorijsku fiziku na Sveučilištu u Waterloou dodjeljuje stipendije za Međunarodnu ljetnu školu za mlade fizičare (učenike srednjih škola) u trajanju od dva tjedna na navedenom Institutu.
Ljetna škola se održava: od 22.07 - 03.08.2008. ili od 08.08. - 20.08.2008.
Rok za prijavu: 15. ožujka 2008.
Svi zainteresirani mogu pronaći detaljne informacije i izravno se prijaviti na www.issyp.ca

U okviru Programa "Einstein Plus Teachers", dodjeljuje se stipendija za nastavnike fizike za radionicu "Workshop on Modern Physics" u trajanju od jednog tjedna.
Radionica se održava: od 02.07. - 08.07.2008. ili od 10.07 - 16.07.2008.
Rok za prijavu: 15. travnja 2008.
Svi zainteresirani mogu pronaci detaljne informacije i izravno se prijaviti na www.einsteinplus.ca
Stipendija pokriva troškove boravka i smještaja u Kanadi dok putne troškove polaznici snose sami.
DOBITNIK NOBELOVE NAGRADE ZA FIZIKU ZA 2007. GODINU, PROF. DR. ALBERT FERT U ZAGREBU

29. svibnja 2008. godine, u povodu dodjele počasnog doktorata Sveučilišta u Zagrebu, dobitnik Nobelove nagrade za fiziku za 2007. godinu
prof. dr. Albert FERT
održao je predavanje
THE PRESENT AND THE FUTURE OF SPINTRONICS

na Fizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Zagreb, Bijenička 32.
Državno natjecanje iz fizike održano je od 8. do 11. svibnja 2008. godine, u Poreču.
Pojedinosti o natjecanju pogledajte na stranicama:
Susreti i natjecanja mladih fizičara Hrvatske.Organizatori AMPERE NMR SCHOOL obavještavaju zainteresirane mlade znanstvenike da je otvoren postupak registracije za sudjelovanje na ovogodišnjoj ljetnoj školi.
AMPERE NMR SCHOOL 2008 održat će se od 19. - 28. lipnja u Poznańu i Wierzbi, Poljska.


Otvoreni dan Instituta za fiziku
I ove godine Institut za fiziku u Zagrebu otvara svoja vrata posjetiteljima. Otvoreni dan Instituta bit će 11. travnja 2008. Posjetitelji će moći obilaziti laboratorije, prisustvovati popularnim predavanjima i zanimljivim pokusima, te razgovarati sa znanstvenicima. Saznajte više...


Sastanak nastavne sekcije Hrvatskog fizikalnog društva
U organizaciji nastavne sekcije HFD-a, u utorak 8. travnja 2008., održat će se OKRUGLI STOL na temu "Problemi organizacije natjecanja iz fizike". Molimo sve zaintersirane da se odazovu POZIVU i sudjeluju u raspravi.Festival znanosti i British Council u suradnji s brojnim hrvatskim institucijama i pod pokroviteljstvom ministra znanosti, obrazovanja i športa, organiziraju Laboratorij slave, natjecanje u izlaganju znanstvenih tema koje mladim znanstvenicima i studentima prirodoznanstvenih i tehničkih fakulteta pruža mogućnost za komunikaciju i popularizaciju znanosti.
Detalje o prijavama i natjecanju možete pogledati OVDJE.


Susreti nastavnika i znanstvenika
Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s e-školom FIZIKA Hrvatskog fizikalnog društva priprema nekoliko radionica za Državni seminar učitelja i nastavnika fizike koji će se održati u Zadru od 25. do 28. ožujka 2008. godine. Na ovim stranicama možete naći program seminara i nove zanimljive članke čiji su autori voditelji radionica.IUPAP je objavio poziv za nominiranje kandidata za IUPAP Young Scientist Prize in Low Temperature Physics 2008.
Krajnji rok za nominiranje kandidata je 31. siječanj 2008.
Call for nomination
Prize rules
Nomination FormJavni poziv za formiranje novog Uredništva časopisa
FIZIKA A i FIZIKA B

Hrvatsko fizikalno društvo raspisuje javni poziv za preuzimanje dužnosti glavnog i pridruženih urednika časopisa FIZIKA A i FIZIKA B. Molimo zainteresirane kandidate da pošalju svoje prijave na hfd@hfd.hr s naznakom "za Fiziku A i B".


Zaključci sa sastanka HFD-a održanog 13. ožujka 2008.
Hrvatsko fizikalno društvo održalo je sastanak posvećen pronalaženju rješenja opstanka i budućnosti časopisa Fizika A i B. Zaključke sa sastanka možete pročitati OVDJE.
Zamolbu za potporom u nastojanjima poboljšanja statusa časopisa FIZIKA A i B, upućenu čelnicima znanstvenih i znanstveno-nastavnih institucija možete pročitati OVDJE.

Godišnja skupstina Hrvatskoga fizikalnog društva održana je 27. studenog 2007. godine, u zgradi Fizičkog odsjeka, Bijenička 32, Zagreb.
Video snimku cijele sjednice možete pogledati OVDJE.


IUPAP je objavio poziv za nominiranje kandidata za IUPAP Young Scientist Prize in Computational Physics 2008.
Krajnji rok za nominiranje kandidata je 1. ožujak 2008.
Na stranicama 5. znanstvenog sastanka HFD-a dostupni su video zapisi održanih predavanja, te snimke radio i televizijskih emisija emitiranih u vrijeme održavanja 5. znanstvenog sastanka.Poziv za sudjelovanje na zimskoj školi
Strengthening the Role of Women Scientists in Nano-Science
WomenInNano Winter School

Congress Center of Hotel Larix, Kranjska Gora, Slovenia, 7 - 9 veljače 2008.
Krajnji rok za prijavu je 14. prosinca 2007.


Rosalind Franklin Fellowship 2007 - 2008
U cilju poticanja sudjelovanja žena u društvenim i prirodnim znanostima, Sveučilište u Groningen-u nudi prestižni istraživački program imenovan po Rosalind Franklin, čija su X-ray istraživanja DNK bila krucijalna za rješavanje njezine strukture.
Faculty of Mathematics and Natural Sciences raspisao je natječaj za popunu pet radnih mjesta, za koja se mogu kandidirati izuzetne znanstvenice iz bilo kojeg od slijedećih područja: matematika, fizika, astronomija, kemija, biologija, farmacija, ekologija, računalne znanosti i umjetna inteligencija.
Krajnji rok za prijavu je 15. siječnja 2008.
Detalji o natječaju dostupni su na stranicama: Uvjeti natječaja i Prijava
Objavljen je poziv za nominiranje EPS Fellows.
Svoje prijedloge za nominacije sukladne
Pravilima za predlaganje kandidata
uputite na adresu:
d.lee@eps.org
a kopiju prijedloga pošaljite na adresu:
peter.melville@iop.org5. znanstveni sastanak Hrvatskoga fizikalnog društva održan je u Primoštenu, od 5. - 8. listopada 2007. godine. Sastanak je organiziran u suradnji sa Sveučilištima u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu, Institutom Ruđer Bošković i Institutom za fiziku te uz potporu Ministarstva znanosti obrazovanja i športa.


više...
Poster (40 x 60 cm2, 530 KB)
Poster (21 x 30 cm2, 1.4 MB)
Prethodni Znanstveni sastanci HFD-aOrganizatori AMPERE NMR SCHOOL pozivaju mlade znanstvenike i doktorande iz centralne i istočne Europe, zainteresirane za teorijske i eksperimentalne aspekte različitih NMR metoda koje se koriste u nano-znanosti, znanosti o materijalima i mekim materijalima, da se prijave za sudjelovanje na idućoj ljetnoj školi.

Planirano vrijeme i mjesto održavanja škole je lipanj 2008. u Poznańu i Wierzbi, Poljska, a deadline za prijavu je 15. listopada 2007.
više...
Poziv
Teme AMPERE NMR SCHOOL23. ljetna škola mladih fizičara na temu Fizika u ekologiji održana je u Labinu od 24. do 30. lipnja 2007.
više...
Poster (PDF format, 219 KB)Državno natjecanje iz fizike za učenike osnovnih i srednjih škola održano je u Primoštenu od 10. - 13. svibnja 2007. godine.
više...Fond Jedinstvo uz pomoć znanja raspisao je prve natječaje za financiranje zajedničkih istraživanja znanstvenika i stručnjaka iz dijaspore s partnerima u domovini.

Fond je pokrenulo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa s ciljem poticanja suradnje s hrvatskom znanstvenom i stručnom dijasporom. Fond financira znanstvene projekte i na znanju utemeljene gospodarske aktivnosti hrvatskih znanstvenika u inozemstvu sa znanstvenicima, institucijama i tvrtkama u domovini.
više...8. Simpozij o nastavi fizike održan je od 12. - 14. travnja 2007. u Novom Vinodolskom.
video zapis...(wmv format)Hrvatski fizičar, filozof, književnik, povijesničar, borac za mir i humanist akademik Ivan Supek preminuo je 5. ožujka 2007. godine u Zagrebu.